instagram

16 Mart 2017 Perşembe

Türklerin gemisi kırmızı direkli

18 Mart… Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü... Yüzyılımızın en büyük savaşlarından birisi... Düşman devletlerin, gemileriyle Çanakkale Boğazını geçip İstanbul’u almak istediği, aylar süren, 300.000 askerimizin şehit olduğu, Bir milletin bir araya geldiğinde ve başında büyük bir komutan olduğunda ölümü dahi göze alabilecekleri, bu milletin bir bütün olarak bütün dünyaya meydan okuduğu, bütün dünyaya karşı tek yumruk olduğu,  kadın erkek çoluk çocuk genç yaşlı demeden herkesin  elini taşın altına koyduğu zaferdir.  


Bağımsızlığımızı savunmak, yurt topraklarımızı korumak için yapılan savaşlar kutsaldır. Çanakkale, Ulusal Kurtuluş Savaşımız kutsal destan savaşlara birer örnektir.


Biz okul öncesi öğretmenlerine düşen en büyük görev bu özel günde bu özel haftada kendi küçük kalbi kocaman miniminiklerimize vatan millet sevgisini aşılamak bu sevginin diğer tüm sevgilerden üstün olduğunu anlatmak, geçmişine bağlı, geleceğinde kararlı nesiller yetiştirmektir.. Hiçbir çocuğun elinin değmediği emeğinin olmadığı sadece tek elden çıkan kusursuz benzerini aratmayan 3 boyutlu mezarlığı andıran yapımı zahmetli saklaması zor  maketleri yapan öğretmenlerime saygı duymakla beraber günlük eğitim akışımda bu tarz çalışmalara bu zamana kadar yer vermediğimi bundan sonrası için de yer vermeyeceğimi belirtmek isterim.

Vatan, millet, bayrak sevgisinden bahsetmisken İstiklal Marşı okunurken nasil davranmamiz gerektiğini de bu dönemlerde konuşabiliriz.. Okullarda ANDIMIZ kaldırılmış olsa da neyseki pazartesilerimiz İstiklal Marşı'mızla başlayıp  cumalarımız İstiklal Marşı'mızla tamamlanıyor..

Peki İstiklal Marşı okunurken nasıl davranmalıyız;
👉 Yolda yürüyorsak durmalı, oturuyorsak ayağa kalkmalı ve kıpırdamadan marşın bitimini beklemeliyiz.
👉İstiklal marşı okunurken biliyorsak eşlik etmeliyiz, bilmiyorsak saygı duruşunu bozmamalıyız.
👉El, kol hareketlerimize dikkat ederek kıpırdamamaya özen gösterip başkası ile konuşmamalıyız.
👉Okunurken yüzümüz dik şeklinde marşımızı dinlemeliyiz.
👉Saygı duruşunda bulunmalıyız.
👉Bunlara uymayanlar varsa onları uyararak dikkat etmelerini söylemeliyiz.
👉Tok ve gür sesle istiklal marşımızı vatanımızın her noktasında yankılandırmalıyız.



 Sayfaları bilgisayarınıza indirmek çok kolay.. Eğer laptoptan giriş yapıyorsanız ve google arama çubuğunu kullanıyorsanız hepten kolay.. Resmin üzerine tıkayıp açılan pencereden sağ tuş ile resmi farklı kaydet seçeneğini seçebilirsiniz.


Telefonunuzdan giriş yapıyorsanız ve instagramda profil resminin altındaki açıklamadan bloga giriş yapıyorsanız linki tıklayıp adres çubuğu olan yerdeki alt alta üç noktadan  SAMSUNG İNTERNETTE AÇ (samsung kullanıyorum ben) sekmesini seçmeniz gerekiyor. açılan pencereden hangi resmi telefonunuza indirmek istiyorsanız resmin üzerine uzuncaaa basmanız yeterli  


🙋🏻🙋🏻 Sınıfınızda uygulayabileceğiniz yüzlerce etkinlik önerileri icin instgram sayfamiz 👇🏼👇🏼 

                                    BURADA


Yüzlerce uygulamalı etkinlik oyun ritim çalışmaları deneyler ve daha fazlasını bulacağınız youtube kanalımız 👇🏼👇🏼  




geçen sene paylaştığım asker maskelerini incelemek arşivinize katmak isterseniz BURAYA tıklayabilirsiniz 























2 yorum: