instagram

25 Kasım 2019 Pazartesi

Oyun hamuru her şeydir





Okul öncesinde malzeme listesinin ilk beşinde yer alır oyun hamuru. Faydası saymakla bitmez büyük kurtarıcıdır kendileri. Okulun ilk haftasında oryantasyon sürecinde sakinleştirir ağlayan minikleri.. Eve gitme saati yaklaştığında güzel oyalar ele avuca sığmayan sabileri.. Çalıştırır küçük kasları.. Hayal gücüne kattıkça katar zirvelere taşır yaratıcılığı.. Duyguları ortaya döker saçar.. Çocuğa kendisini dünyanın en büyük aşçısı hissiyatını verir. Dokunsal oyunun bir parçası olarak, ezilir, sıkılır, yuvarlanır, düzleşir, kıyılır, kesilir, tırmıklanır, delinir, parçalanır, rengarenk oluverir. Oyun hamuru harika bir çıkış noktasıdır. Her yaşta çocuğa sevdirir kendisini. Kısacası oyun hamuru her şeydir. Her şey oyun hamuruna malzeme olabilir. 


çubuklar, kürdanlar
merdaneler, plastik bıçaklar, makaslar,
farklı boyutlarda kek kutuları
çam kozalakları, çubuklar, ağaç kabuğu, yaprak
çörek tenekeleri, yumurta kartonları, çikolata kutuları,
küçük bardaklar ve atış gözlükleri
alfabesi, sayı ve şekilli kurabiye kesiciler
makarna şekilleri
kabukları
düğmeler
cam çakıl
oyuncak araçlar
ahşap harfler ve sayılar
kumaş, örgü ve kurdeleler
Oyun hamuru matları (PVC ile kaplayıp ömürlük kullanabilirsiniz)

Oyun hamuru kesinlikle çok sevdiğimiz duyusal malzemelerden biri. Öğrenme söz konusu olduğunda çok yönlü bir malzeme. Çocukların yenilikleri keşfetmesini sağlayan, el becerisini ve kontrolünü geliştirmeye yardımcı olan, harika bir çıkış noktası..
Arşivimdeki labirentleri sizler için bir araya getirdim. Çocuklarınıza her zamankinden  farklı olarak yolu kalem ya da işaret parmağı ile geçmek yerine oyun hamuru ile tamamlattırabilirsiniz. Ardından oyun hamuru oyunumuzu oynatabilirsiniz. Oyuna buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Yeni Oyun hamuru matları için takipte kalınız :) bizi instagramdan takip etmek isterseniz buraya tıklayabilirsiniz..









































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder