instagram

2 Eylül 2019 Pazartesi

tanışma oyunu (örümcek ağı)


Örümcek Ağı

Malzemeler: İp veya halat
Oyun açıklaması:

En eğlenceli ve heyecanlı tanışma oyunlarından biri örümcek ağı oyunudur. Oynanması kolay ve her yaş grubuna uygundur. Tek yardımcı malzeme uzun bir ip, halat veya benzeri bir şeydir. Çocuklar daire şeklinde otururlar.
  • Öğretmen çocuklara daha önce örümcek görüp görmediklerini sorar.
  • Daha sonra onlara önceden hazırladığı örümcek ve örümcek ağı resmini gösterir. Şimdi  hep birlikte örümcek ağını yapacaklarını söyler ve elindeki ipi çocuklardan birine verir ve ismini söylemesini ister. İpi alan çocuk ismini söyleyip ipin ucu kendisinde kalacak şekilde başka bir arkadaşına verir ipi alan çocuk yüksek sesle adını söyler. Böylece örümcek ağının ilk "ipi" ilk iki çocuk arasında örülmüş olur. Yeni kişi de ipi biraz daha aşağıdan tutar ve ipin ucunu tutarak yumağı başka bir arkadaşına verir
  • . Bütün bu hareket herkes ipi tutuncaya kadar devam eder ve birçok ipli büyük bir örümcek ağı (kişiler arasındaki bağlantılar) oluşuncaya kadar devam eder. oyuna daha da eğlence katmak isterseniz oyunu ters yönde devam ettirebilirsiniz. Son kişi ipi kendisine atan kişiye atar ve bu kişinin adını söyler. Bütün oyuncular kendisinden önceki kişiyi hatırlarsa örümcek ağı düğümsüz çözülebilir.

1 yorum: