instagram

21 Kasım 2017 Salı

Ağız ve Diş Sağlığı Haftası (22 - 27 Kasım)

Diş bakımı ağız ve diş sağlığının en önemli basamağıdır. Uzmanlardan alınan bilgiye göre sindirim organı ile ilgili olan hastalıkların çoğu ağız ve diş sağlığıyla ilişkilidir. Diş insan sağlığını korumada etkin rol oynar. Çünkü dişler çiğneme organıdır. Eğer yiyecekler güzel bir şekilde çiğnenirse sindirim organı sağlıklı ve doğal çalışmasını sürdürür. 
Dişlerin bakımı görevi kadar önemlidir. Bizlerin görevi her yemekten sonra dişlerimizi  fırçalamaktır. Bu sayede hem dişlerimizin parlaklığı sağlanır, varsa ağız kokuları önlenir, hem de çürümenin önüne geçilmiş olur. Fırçalarken dikkat edilmesi gereken bir husus vardır: ,Fırçanın diş etlerine doğru değil, dışarı doğru sürülmesi tavsiye edilir. Yani üst çene dişlerini fırçalarken fırça aşağıya doğru, alt çene dişlerini fırçalarken de yukarıya doğru sürülecektir. Arka dişleri temizlerken dişin çiğneme yüzeyini de iyice fırçalamaya dikkat edilmelidir. Diş bakımının en önemli şartlarından biri de sık sık bir diş hekimine görünmektir.
Bir diş çürümeye başladığı zaman yapılacak ilk şey hemen bir diş hekimine gitmek, orasını doldurtmaktır. Çürüme diş özüne geçerse şiddetli ağrılar, sancılar başlar, kısa zamanda iltihaba yol açar. Bu, diş çürümesinin en ilerlemiş şeklidir; hemen tedavi edilmezse mikroplar buradan vücudun başka yerlerine yayılır. 












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder