instagram

5 Aralık 2016 Pazartesi

🙌sınıfta biz neler kaynatıyoruz neler🤓 Sizin için yazdım merak edenler😀😀

🙌 Sınıfımızda her gün neler kaynatıyoruz neler🤓 işte yaptığımız etkinliklerden sadece bir kaçı👉ilerleyen günlerde buna deney günü de eklenecektir👍 çocuklar birbiriyle iyice kaynaştıktan sonra bu uygulamayı harekete geçirmekte fayda var👫 yoksa utanıyor bıcırıklar ses kısıldıkça kısılıyor, oturdukları yerden küçüldükçe küçülüyorlar .. Haftanın çocuğu gibi düşünün uygulamayı, mesela pazartesiden cumaya 1 hafta benim🙆 Ben pazartesi materyalimin sunumunu, salı elim kolum meyvelerle🍊🍎🍏 dolu (2 kilocuk mandalin, parmak kaslarının gelişmesi lazım👐) çarşamba kitabımı📚, perşembe de annemi baba mı ya da anneanne babaannemi👨👩 kapıp okula getiriyorum.. içeriklerinde neler yapılması gerekiyor hepsi alt başlıklar halinde yazılı👇 Tavsiyem baştan liste oluşturup bunun ciddiyetini karşı tarafa hissettirmeniz ki kimse gününü geçiştirmesin🤔Sonra gelsin zamanınızın yetmediği dopdolu geçen günlük eğitim akışları🤓

🔦⌚⏳GÖSTER-ANLAT GÜNÜ:Çocuğunuzun evden seçtiği herhangi bir eşyayı (oyuncak hariç) okula getirip arkadaşlarına anlatma günüdür. Neyden yapıldığı, ne işe yaradığı, nasıl kullanıldığı, nerden alındığı gibi konuları arkadaşlarına anlatacak. Böylece hem çocuğunuzun dil gelişimi ve kendini ifade etme yeteneği gelişecek hem de hepimiz bilgi sahibi olacağız.

🍎🍏🍊🍌 PAYLAŞMA GÜNÜÇocuklarımız maalesef reklamların etkisiyle sağlıksız beslenme alışkanlıkları kazanıyor. Buna engel olmak için çocuğumuzun olduğu haftada arkadaşlarına dağıtacağı meyve, ev yapımı kek kurabiye vs. gibi yiyeceklerle hem paylaşmayı hem de sağlıklı beslenme alışkanlığını kazanmayı öğrenmiş olacağız. Gelen meyveleri soyarken küçük kaslarımızın gelişmesine de katkı sağlamış olacağız. 


📚 KİTAP OKUMA GÜNÜ: Hikaye kitabının mutlaka ana sınıfı kitabı(en fazla 16 sayfalık, boyutu büyük, resim fazla, yazı az) olmasına dikkat ediniz. Gerekirse önceden sınıftan isteyebilirsiniz. Çocuğunuzun seçeceği ve seveceği kitabı tercih ediniz. Unutmayınız ki amaç hikayeyi ezberletmek değil toplum önünde konuşabilme, sesinin tonunu ayarlayabilme, sorumluluk alma, hafızada tutma, okumaya özendirmedir. Ayrıca birlikte kitap okuyarak geçireceğiniz özel zamanlar çocuğunuzla aranızdaki bağın güçlenmesine katkıda bulunur ve ona değer verdiğinizi göstermenin çok özel ve yararlı bir yoludur. Hikayeyi önce çocuklarımızın anlatmasına fırsat verelim. Daha sonra hikayeyi sizden duymalarını sağlayalım en son aşamada tekrar onların anlatmasını isteyerek ertesi günü okulda kendi gününde arkadaşlarına anlatmasını isteyelim. Çalışmamız gönüllülük değil zorunluluk arz etmektedir .

👩👨AİLE KATILIMI GÜNÜ :Sınıfımızda bizimle birlikte vakit geçirmek ister misiniz? Peki neler yapabilirsiniz? Deney, Hikaye okuma, şarkı söyleme... belki içinizden biri müzik aleti çalıyordur, belki yaptığınız mesleği anlatmak istersiniz.. Evde çocuğunuzla birlikte kek, kurabiye yapıp, mısır patlatıp arkadaşlarıyla paylaşmak... yapmak istediklerinizi bize söylemeniz yeterli.. bizim kapımız sizlere açık. Tekliflerinizi bekliyoruz.


"AİLE KATILIMI ÇALIŞMALARINDA NELER YAPTIRABİLİRİM?"  SORUSUNA İŞTE CEVAPLAR (  buradan  ) ulaşabilirsiniz


DENEY GÜNÜ: Okul öncesi dönemdeki çocuklar meraklı, araştırıcı ve sorgulayıcıdırlar. Bu dönemde çocuklara araştırabilecekleri, neden-sonuç ilişkisini görebilecekleri ve tahminlerde bulunabilecekleri bir eğitim ortamı hazırlamak biz yetişkinlerin görevi.. Öyleyse Cuma günlerimizi deney- gözlem çalışmalarına yer vererek Çocuklarımızın gelişimlerine uygun fen ve doğa etkinlikleri planlayarak, onların çevreleri hakkındaki bilgiyi yaparak-yaşayarak öğrenmeleri sağlayarak geçirmeye ne dersiniz?  


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder