instagram

6 Nisan 2017 Perşembe

4-10 Nisan Polis haftası - 10 Nisan Polis günü

Polis teşkilatı, toplumdaki huzuru ve düzeni sağlamak amacıyla kurulan bir teşkilattır. Toplumun huzuru ve refahı açısından bakıldığında oldukça önemli bir kuruluştur.
İlk polis teşkilatımız 10 Nisan 1845 tarihinde kurulmuştur. Bu tarih Türk Emniyet Teşkilatı için önemli bir doğuş noktası olmuştur. Bunun nedeni bu tarih ile birlikte “polis” kavramı ilk defa kayıtlara geçmiştir ve faaliyetlere başlanmıştır.
Polis, toplumda yardıma ihtiyacı olan herkese yardım eder, muhtaçlara, düşkünlere elini uzatır ve sorunlarını çözmeye çalışır. Bu sebeple polisler, sonuna kadar güven ve saygı duyulması gereken kişiler arasındadır. Polislerimiz, bizim canımızı, malımızı, varımızı yoğumuzu korumaktadır. Onları bellerinde kelepçe ve silahlarıyla bizi korurlar. Polisler için genellikle korkutucu bir izlenim vardır. Halbuki onlar bizler için, bizlerin can ve mal güvenliği için vardırlar.
Her yıl 10 Nisan polis haftası olarak kutlanmaktadır. Ama şöyle bir şey vardır ki polisleri yılın sadece bir gününe sığdırmak doğru değildir çünkü çarşıda, pazarda, sokakta rahat bir şekilde yürüyorsak bunun en büyük kahramanları polislerdir.
Kısacası, polislerimize sadece 10 Nisan’da değil tüm yıl sahip çıkmalıyız ve onlara her zaman saygı ve güven duymalıyız.











































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder