instagram

25 Nisan 2017 Salı

👩 anneler günü geliyoooor.... Kokulu taş yapıyoruz....





🙌 anneler gününe sayılı günler kala biz okul öncecileri aldı mı yine bir telaş.. Dedim ya size 1. si gelişim raporu, 2. si  23 Nisan, 3. ise anneler günü.. kıyasıya yarışıyoruz😥 Rekabet  kaliteyi arttırıyor mu ne dersiniz😜 yalan değil ben de özenirim💕 çünkü saygıda kusur etmeyen eğitime eğitimciye değer veren veliler her şeyin en iyisine layıktır👍. Ancak önemli bir nokta var ki hediye sizin tarafınızdan mı annelere gidiyor yoksa çocuklar tarafından mı bunu ayırt edin derim🤔 Oturup sabahtan akşama kendi yaptıklarınızı çocuklar yapmış gibi sunmak çok dürüst gelmiyor bana 🤔hiç yapışmayan malzemeleri sırf çocuğumun eli değsin diye prittle yapıştırıp o arkasına dönünce allah ne verdiyse kullanan bir öğretmenim ben doğruya doğru🙈🙈

Bu sene okul öncesinde geçirdiğim her seneden farklı olarak ilk defa annesine hasret çocuğum yok sınıfımda😔 Elimi kolumu bağlayan tek meselem bu olurdu her sene.. Ya babaanne ya anneanne annelik ederdi torunlarına👵 benim de hediyem süper anneannelere, babaannelere giderdi🎁 Sizlerin de sınıfınızda varsa lütfen dikkat edin bu konuya olur mu..

Gelelim asıl mevzuya👉 ne yapalım ne edelim🤔 bi kaç örnek yazabilirim buraya çünkü yapabileceklerimiz derya deniz 🤗 bereket kaşıkları, dil çubuklarından çerçeveler, seramik kupalar, günün anlam ve önemine uygun kartlar, boyanan ahşap kutular, boncuklardan bileklikler, seramik hamurlarından mumluklar, çerçeveler, çiçekler böceklerr😉  oooo neler neler  veeeee geçen seneki  kokulu taşlar... öyle beğeni aldı ki hazır sanmıştı herkes👌 ancak tamamen hepsi bize aitti😎ben şimdi size yapılışını anlatınca eminim kendinize bir güven gelecek hatta bu işi paraya dökmek isteyenleriniz de olmayacak değil.. gelelim yapımına👇

MALZEMELER

  • Silikon kalıp (istediğiniz model de alabilirsiniz. İzmir'in Kemeraltı'sı, İstanbul'un Eminönü'sü, Ankara'nın Saman Pazarı bu iş için ideal yerler.. Ancak uzaklardaysanız çook uzaklarda internetten de bulabilirsiniz.. "Kokulu taş silikon kalıp satış" yazarsanız google a seçenek bin bir tane)  
  • Esans (Taşı kokulu taş yapan olmazsa olmayan sıvı)
  • Kokulu taş tozu (1 kilosunu 8 TL den almıştım.. 20 adet bu çerçeve için 4-5 kilo yeter )
  • Sıcak su (kaynar değil)
  • Karıştırma kabı 
  • Spatula (Gözden çıkardığınız bir kaşık da işinizi görür)



👉Kokulu taş tozumuzu ölçek yardımıyla karıştırma kabımıza alıyoruz.  Toz ölçeğimizin yarısı kadar kaynamış suyumuzu toza ilave ediyoruz. yani 2 kaşık toza 1 kaşık sıcak su ekleyip karıştırıyoruz.. bu ölçek tabi silikon kalıbınızın büyüklüğüne küçüklüğüne göre değişecektir.. İlk defa yapıyorsanız belki bi kaç taneyi öğrenme aşamasında feda edebilirsiniz ... Topaklanmayı önleyene kadar karıştırmaya devam ediyoruz.. ardından bir kaç damla esans ilave ediyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.. sürekli karıştırıyoruz aksi takdirde karışım kabınızda donar sonra kaşık, kap kacak hepsi çöpe.. İyice karıştırdıktan sonra karışımı silikon kalıplara dökerek hafifçe yere vuruyoruz tıpkı kek kalıbına döktüğümüz kekin havasını alır gibi.. İyice kuruduğundan emin olduktan sonra (kalıbın büyüklüğüne göre süre uzayıp kısalabilir) yavaşça kenarlarından başlayarak çıkarıyoruz .. Bu aşamadan sonra süslemesi artık size ait.. ister tül, ister kese, ister magnet.. Benden bu kadar.. çocuklar bu işin neresinde derseniz karıştırma işinde üstlerine yok.. sınıfı karıştıracaklarına verin bir kaşık karıştırsınlar karışımı ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder