instagram

25 Haziran 2020 Perşembe

Uzaktan eğitim faaliyet raporu












MART

-Uzaktan Eğitim Evde Etkinlik Planları adı altında hafta başında velilere whatsapp üzerinden etkinlik listesi gönderildi. 
-Mart ayı itibariyle günlük eğitim akışında yer alan etkinlikler ile ilgili çalışmalar evde tamamlanacak şekilde hazırlandı. Mart ayına kadar okulda öğrenilen kavramların tekrarı ile ilgili etkinlikler evde etkinlik planıyla çocuklara ulaştırıldı. 
-Zoom uygulamasıyla çocuklarla birlikte parmak oyunları, şarkı, şarkılı oyunlar oynandı, bilmeceler soruldu. 
-Zoom uygulaması ile günlük olarak seçilen hikaye kitapları çocuklara okundu. Hikaye bitiminde çocuklardan resim yapmaları istendi.
- Uzaktan eğitim evde etkinlik planlarında seçilen tüm aktivitelerin özellikle sokağa çıkma yasağı söz konusu olduğundan evde bulunan, kolay erişilebilecek maliyeti az malzemelerden seçilerek özellikle oyun ağırlıklı olmasına dikkat edildi. Bu sebeple tüm öğrencilerin etkinliklere çok severek isteyerek katıldıkları gözlemlendi. 
 -Mart ayında kutlanan orman haftası, yaşlılar haftası, dünya tiyatrolar günü, kütüphaneler haftası ile ilgili etkinliklere uzaktan eğitim evde etkinlik planında yer verildi. Hafta ile ilgili  etkinlik görselleri, şarkılar, şiirler, eğitici içerikli videolar çocuklara ulaştırıldı.
-Çoraplar, kavanoz ve kapakları, çarşaflar yastıklar gibi malzemelerle eğlenceli ve eğitici etkinlikler hazırlandı.
-Suda açan kağıtlar, kaybolan hava, çıplak yumurta deneyleri ile çocukların aktif katılımlarıyla yaparak yaşayarak öğrenmelerini sağlayacak deneyler evde etkinlik planlarına alındı. Uygulanan deneyler foto ve videolarla whatsapp grubundan gönderildi.
-Mart ayı boyunca yapılan etkinlikler foto ve videolarla whatsapp grubundan paylaşıldı. 



NİSAN

-Uzaktan Eğitim Evde Etkinlik Planları adı altında hafta başında velilere whatsapp üzerinden etkinlik listesi gönderildi. 
-Nisan ayında kutlanan otizm günü, sağlık haftası, turizm haftası, 23 nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramı, dünya kitap günü ile ilgili etkinliklere uzaktan eğitim evde etkinlik planında yer verildi. Hafta ile ilgili  etkinlik görselleri, şarkılar, şiirler, eğitici içerikli videolar çocuklara ulaştırıldı.
-Uzaktan eğitim evde etkinlik planlarında seçilen tüm aktivitelerin özellikle sokağa çıkma yasağı söz konusu olduğundan evde bulunan, kolay erişilebilecek maliyeti az olan mandal,askı, bozuk para, patates, peçete, ip gibi malzemelerden seçilerek oyun ağırlıklı olmasına dikkat edildi.
-Islanmayan peçete, bozuk para deneyleri ile çocukların aktif katılımlarıyla yaparak yaşayarak öğrenmelerini sağlayacak deneyler evde etkinlik planlarına alındı. Yapılan deneyler foto ve videolarla whatsapp grubundan gönderildi.
-Küçük kasları geliştirici oyun hamuru çalışmaları, ip baskısı, makas çalışmaları, mandal takıp çıkarma, kağıt yuvarlama, Büyük kasları geliştirici kuyruk kapmaca, ip atlama ""İpli Kukla ve Patates Adam" gibi şarkılı oyunlara planda yer verilerek çocukların psikomotor gelişimlerine katkı sağlandı.
-Zoom uygulaması ile öğrenilen şarkılar, şarkılı oyunlar, parmak oyunları, tekerlemeler tekrar edildi.
-Seçilen hikaye kitapları okundu. Hikaye ile ilgili çocuklara sorular soruldu. Yarım bırakılan hikayelerle çocukların hikayeyi tamamlamaları ve resmetmeleri istendi.
-Nisan ayı boyunca yapılan etkinlikler foto ve videolarla whatsapp grubundan paylaşıldı. 


MAYIS
-Uzaktan Eğitim Evde Etkinlik Planları adı altında hafta başında velilere whatsapp üzerinden etkinlik listesi gönderildi. 
-Uzaktan eğitim evde etkinlik planlarında seçilen tüm aktivitelerin özellikle sokağa çıkma yasağı söz konusu olduğundan evde bulunan, kolay erişilebilecek maliyeti az olan kuru baklagiller, sabun, şişe, gazeteler, sepet, tabak gibi malzemelerden seçilerek oyun ağırlıklı olmasına dikkat edildi.
-Mayıs ayında kutlanan Trafik ve İlkyardım Haftası, Anneler Günü, Engelliler Haftası, 19 mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı  ile ilgili etkinliklere uzaktan eğitim evde etkinlik planında yer verildi. Hafta ile ilgili  etkinlik görselleri, şarkılar, şiirler, eğitici içerikli videolar çocuklara ulaştırıldı.
-''Ellerini sık sık yıkamalısın.'' Ama neden? Kutupta yaşayan hayvanlar neden üşümezler? ve Yürüyen renkler deneyi ile çocukların aktif katılımlarıyla yaparak yaşayarak öğrenmelerini sağlayacak deneyler evde etkinlik planlarına alındı. Uygulanan deneyler foto ve videolarla whatsapp grubundan gönderildi.
-Evde bulunan malzemelerle artma-eksilme toplama-çıkarma işlemleri yapıldı. Resimlerle şekillerle basit toplama çıkarma işlemleri mayıs ayı evde etkinlik planlarına alındı.
-Çocuk dışarıda etkinlikleri kapsamında açık hava etkinliklerine yer verildi. 
-Mayıs ayı boyunca yapılan etkinlikler foto ve videolarla whatsapp grubundan paylaşıldı. 



HAZİRAN

-Uzaktan Eğitim Evde Etkinlik Planları adı altında hafta başında velilere whatsapp üzerinden etkinlik listesi gönderildi. 
-Uzaktan eğitim evde etkinlik planlarında seçilen tüm aktivitelerin özellikle pandemi sürecinde  olduğundan evde bulunan, kolay erişilebilecek maliyeti az olan makarna, bardak, kağıt gibi malzemelerden seçilerek oyun ağırlıklı olmasına dikkat edildi.
-Çıplak yumurta, Yanmaz balon deneyi, sütte renklerin dansı deneyleri ile çocukların aktif katılımlarıyla yaparak yaşayarak öğrenmelerini sağlayacak deneyler evde etkinlik planlarına alındı. Uygulanan deneyler foto ve videolarla whatsapp grubundan gönderildi.
-Haziran ayında kutlanan Babalar günü ile ilgili etkinliklere uzaktan eğitim evde etkinlik planında yer verildi. Hafta ile ilgili  etkinlik görselleri, şarkılar, şiirler, eğitici içerikli videolar çocuklara ulaştırıldı.
-Çocuk dışarıda etkinlikleri kapsamında açık hava etkinliklerine yer verildi. 
-1'den 20'ye kadar sayı tekrarlarını içerek oyunlara, örüntü çalışmalarına, rakamlarla basit toplama çıkarma işlemlerine aynı sesle başlayan nesneleri bulma oyunlarına, küçük kasları geliştirici ilkokula hazırlayıcı makas çalışmaları, çizgi çalışmalarına haziran ayı evde etkinlik planlarında yer verildi.
-Haziran ayı boyunca yapılan etkinlikler foto ve videolarla whatsapp grubundan paylaşıldı. 



GENEL DEĞERLENDİRME

-Uzaktan Eğitim Evde Etkinlik Planları adı altında her hafta başında velilere whatsapp üzerinden etkinlik listesi gönderildi. 
-Zoom uygulaması ile  canlı eğitimler yapıldı. 
-Mart-Nisan-Mayıs-Haziran aylık eğitim planları ve günlük eğitim akışlarını kapsayan etkinliklerle sürecin verimli geçmesi sağlandı. Ailelerin de aktif katılımıyla okul-veli işbirliği üst düzeyde sağlandı. Sık sık geri dönütler alınarak verimli bir süreç yaşandı. 
-Öğrencilerle Eba üzerinden iletişime geçildi. 
-Toplu iletişim, hızlı etkileşim ve bilgi dönütü amacıyla WhatsApp uygulaması üzerinden gruplar kuruldu. Ayrıca etkinliklere katılamayan öğrenciler ve veliler ile düzenli bir şekilde telefon araması ile bilgilendirilip dönütler alındı. 
-Covid 19 ile ilgili videolar, broşürler temin edilerek dijital ortamda paylaşıldı ve sürecin sağlıklı ve verimli geçirilmesi için öğrenci ve velilere bilgilendirmeler yapıldı. 
ğrenciler bu süreci bir tatil değil, uzaktan eğitim olduğu bilinciyle tamamladılar. 
-Müfredat 19 Hazirana kadar eksiksiz yerine getirildi.  Bu süreçte internet eksikliği veya başka sebeplerden bazı öğrencilerin düzenli olarak etkinliklere katılmaması sürecin en olumsuz yanı olmuştur. Derse katılamayan öğrencilerle düzenli telefon görüşmeleri yapılarak onlar da bu sürece dahil edildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder